Роли — який потрібен сир

Вкусные рецепты

Класичні японські роли тривалий час не мали в своєму складі сиру та готувалися взагалі без нього. Додавати цей інгредієнт придумали в Америці — одного разу на свій страх і ризик так зробив один сушист. Його оновлена страва відразу ж припала до душі поціновувачам японської кухні. Рецепт нових ролів швидко розлетівся по світу, з’явилися нові варіанти приготування і стали одними з найулюбленіших у гурманів. Ніжний молочний смак, кремоподібна консистенція і пікантні нотки — ідеальне поєднання з овочами і морепродуктами! Про найкращий сир, який можна покласти у свої роли, розповість команда Kaifui Sushi.

Який сир обрати

Основне правило щодо того, який вибрати сир для японської кухні, звучить наступним чином: не можна брати звичайні тверді сорти з супермаркету. Вони при додаванні в роли ще більше тверднуть, а своїм смаком і сіллю забивають всі інші продукти.

За рецептурою і технологією приготування, для страв цієї категорії підходять виключно вершкові сири м’яких сортів, адже вони:

  • готуються з кращого молока, вершків і натуральних заквасок (тому й називаються вершковими);
  • смакують молочними, солодкуватими нотками;
  • за рахунок кремово-білого кольору створюють красиву начинку;
  • швидко дозрівають і мають кремову, ніжну консистенцію.

М’який сир для ролів не підходить тільки для тих варіантів, які мають сирну оболонку. Для самого обертання використовують спеціальні сорти (знову-таки не звичайні тверді), а в начинку також додаються класичні варіанти.

«Класика жанру» — Філадельфія

Найправильніший сир для ролів — Філадельфія. Цей вершковий сир став першим у своєму роді, а назва його утворилась за назвою містечка, де розробили його рецептуру. Було це ще в кінці XIX століття. До сих пір виробництво ведеться виключно в США або в європейських філіях компанії.

Філадельфія багата вітамінами, мінералами, має ніжний вершково-молочний смак, повітряну консистенцію і завжди високу якість. Результатом ексклюзивності виробництва і якості стала досить висока ціна. У деяких ресторанах японської кухні продовжують використовувати саме Філадельфію, але бюджетні заклади часто стали вдаватися до її більш доступним аналогам. Їх також можна застосувати, якщо хочете приготувати суші та роли вдома.

Інші варіанти вершкових сирів

Так яким же продуктом вийде замінити Філадельфію? Є одразу декілька відповідних за якістю і смаком сирів-аналогів:

  • Маскарпоне — найближчий за смаковими характеристиками та консистенцією, але й найпоживніший, часто додається в десерти;
  • Рікотта — самий низькокалорійний, з легким солонуватим смаком, який утворюється за рахунок очищеної морської води в рецептурі;
  • Buko — дуже пластичний, випускається з різною жирністю;
  • Cremette — один з найпоширеніших, м’який, але добре тримає форму ролів, з ним зручно працювати навіть новачкові;
  • Фета, Creme Bonjour, Альмете та ін.

Ви можете спробувати кілька варіацій і підібрати оптимальне для себе смакове поєднання.

Готуємо м’який сир вдома

Якщо готуєте самі, можна зробити непоганий вершковий сир у домашніх умовах. Це дуже просто та й рецептів існує чимало. Ось, наприклад, один з найпростіших і швидких способів приготування:

  • беремо 200 грам жирної сметани і 500 грам йогурту;
  • застиляємо друшляк двома шарами марлі, засипаємо туди сметану, йогурт, трохи солі і ретельно перемішуємо;
  • зав’язуємо края марлі, щоб вийшов мішечок, ставимо під прес до холодильника;
  • періодично зливаємо рідину;
  • через дві доби дістаємо готовий продукт.

Кухарі Kaifui Sushi використовують лише якісні сири, які утворюють неперевершений смак. Ми пропонуємо суші та роли виготовлені як за традиційними рецептами, так і з цікавими додатками. Переконайтеся у цьому! Усе, що для цього потрібно, це перейти на наш сайт та замовити роли, які найбільше вам сподобалися.